Skidsemester eller solsemester?

Det är en fråga som många ställer sig, särskilt inför sportlovet. En solresa kostar generellt mindre än en skidresa, då liftkort och ev. hyra för utrustning tillkommer på skidsemestern. Det finns flera skäl till att välja skidsemester i Alperna, och lika många att välja stranden.​

Varför ens välja?

För såväl soldyrkaren som för skidfantasten går det att kombinera strand och skidåkning. Dock krävs det att vintern har bjudit på mycket snö och kyla, samt att sommarvärmen kommer tidigt.

Den italienska skidorten Limone Piemonte ligger cirka 1000 meter över havet. Här erbjuds man över 100 km pist. Efter en dags skidåkning går det bra att avrunda med en glass och ett härligt dopp på någon av kustorterna Arma di Taggia och Imperia, som ligger cirka 1,5 timme söder om Piemonte.

Vilket gillar du bäst - att skidsemestra eller sola på stranden?

Även badorterna Lido di Jesolo och Caorle, som ligger vid Adriatiska kusten, kan man redan i början av maj spendera några timmar på stranden. Efter en god italiensk lunch går det att ta bilen för att 2 timmar senare knäppa på sig pjäxorna i Cortina d´Ampezzo.

Längre västerut ligger den natursköna regionen Abruzzo. Kontrasten mellan kilometerlånga sandstränder och de råa klipporna är slående. Här finns möjlighet till såväl vandring som besök i små fina bergsbyar, sol, bad och - skidåkning!

Bergskedjan Apenninerna dominerar det vackra landskapet i denna del av Italien, och i den lilla skidorten Prati di Tivo erbjuds man inte bara pittoreska hotell och restauranger utan även 15 km pist. Endast 1, 5 timme bort ligger badorten Roseto degli Abruzzi. Perfekt för den som inte kan välja mellan skidsemester eller solsemester.​